Polícii sa podarilo rozbiť veľkú sieť pašerákov drog z Albánska a Talianska

Policajné zložky z viacerých európskych krajín v uplynulých dňoch rozbili veľký gang pašerákov drog, ktorý pôsobil z Albánska a Talianska, píše TASR podľa agentúry AFP.

Albánska, britská, nemecká, talianska a španielska polícia vykonala v pondelok a utorok razie v rámci spoločnej operácie proti členom gangu, ktorá vyvrcholila vyšetrovaním prebiehajúcim od roku 2019. Celkovo bolo zadržaných 59 podozrivých osôb v Albánsku, Taliansku, Nemecku a Spojenom kráľovstve.

Sieť pašovala najmä heroín, kokaín, hašiš a marihuanu do Nemecka a Španielska, pričom na to využívala vozidlá s tajnými priehradkami alebo dvojitým dnom. Už v minulom roku polícia pri podobnej razií zatkla 21 členov siete vedenej Albáncami a zaistila drogy v hodnote 2,7 milióna eur.

V decembri španielska polícia zase zhabala 11 ton kokaínu dovezeného albánskymi kartelmi a zadržala 20 osôb. Zároveň vtedy tvrdila, že tzv. balkánsky kartel pozostávajúci prevažne z albánskych mafiánskych skupín má už nejaký čas monopolné postavenie čo sa týka presunov drog v Európe aj v Latinskej Amerike.

Autor: TASR/ Klaudia Jusková
Foto: http://freepik.com
Moderátor: Pavel Škrabák

Skip to content