Naďa Hynková Dingová, významná postava v českej tlmočníckej komunite, nás opustila

Spoločenstvo tlmočníkov českého posunkového jazyka smúti nad stratou jednej zo svojich najvýznamnejších postáv. Naďa Hynková Dingová, uznávaná tlmočníčka, pedagóg a vzor pre mnohých, nás opustila vo veku 49 rokov po dvojročnej ťažkej bitke s rakovinou hrubého čreva. Jej životný príbeh a oddanosť práci budú žiť ďalej v srdciach mnohých.

Naďa bola viac než len tlmočníčka – bola mentorkou a inšpiráciou pre mnohých mladých tlmočníkov. Svojím nadšením a oddanosťou poskytovala podporu a vzdelávanie novým generáciám tlmočníkov. Jej prístup k práci bol príkladom pre všetkých, ktorí ju poznali.

Boj s neľahkou chorobou bol pre Naďu a jej blízkych obdobím veľkého vyčerpania, no napriek tomu sa nikdy nevzdala. S podporou komunity a prostredníctvom finančných príspevkov na portáli Donio sa snažila prekonať chorobu, podstúpila rôzne formy liečby vrátane náročných procedúr v zahraničí. Jej odvaha a odhodlanie slúžili ako príklad pre všetkých, ktorí ju obdivovali.

Jej neúnavná snaha o zlepšenie podmienok pre tlmočníctvo pre nepočujúcich zostane nezmazateľná. Jej príklad a dedičstvo budú žiť ďalej v srdciach tých, ktorí ju poznali a mali radi. Pre mnohých bola Naďa Hynková Dingová jednoducho “kráľovnou” tlmočníctva.

My redakcia vyjadrujeme úprimnú sústrasť rodine a blízkym.

Zdroj: FB/ Česká komora tlumočniků znakového jazyka, z. s.
Foto: FB/ Česká komora tlumočniků znakového jazyka, z. s., freepik.com
Redaktorka: Klaudia Jusková
Moderátor: Roman Polášek

Skip to content