Vyšetrovanie napadnutia vo vlaku: Súd bude rozhodovať o liečbe obvineného

Muža, ktorý minulý november údajne napadol 22-ročnú ženu vo vlaku z Košíc do Žiliny, prepustili z väzby a umiestnili ho do psychiatrickej liečebne. Podľa TASR a denníka Korzár o tom informovala hovorkyňa Krajskej prokuratúry v Košiciach, Jarmila Janová.

Na základe posudku psychiatrického znalca, ktorý uviedol, že v čase útoku obvinený trpel duševnou chorobou a nemohol si byť vedomý nezákonnosti svojich činov ani ich riadenia, prokurátor rozhodol o prepustení z väzby 14. februára. Zároveň psychiatrický posudok konštatoval, že obvinený predstavuje nebezpečenstvo z hľadiska psychiatrického.

Polícia stále vykonáva opatrenia na ukončenie vyšetrovania. Po zastavení trestného stíhania pre nepríčetnosť bude podaný návrh na ochranné liečenie obvineného Mestskému súdu v Košiciach. V súčasnosti však nie je možné presne určiť, kedy k tomu dôjde, kým súd nerozhodne o zastavení stíhania.

Obvinený, 29-ročný Matej zo Spišskej Novej Vsi, údajne napadol mladú ženu v kupé vlaku bez zjavného dôvodu. Okrem bodných rán na krku utrpela aj rezné poranenia na rukách. Bol obvinený zo zločinu pokusu o vraždu a výtržníctva a bol umiestnený do útekovej a preventívnej väzby.

Autor: TASR/ Klaudia Jusková
Foto: http://freepik.com
Moderátor: Roman Polášek

Skip to content