Deaf Joker: Jozef Vývodík a jeho Jokerový turnaj 2024

Jozef Vývodík je muž, ktorý nie je len hlavným organizátorom, ale aj srdcom a dušou populárneho Jokerového turnaja na Slovensku. V roku 2024 plánuje rozšíriť dosah tohto jedinečného podujatia na trinásť miest klubov po celom Slovensku. Naposledy sa stretli na jokerovom turnaji v Žiline, kde sa zišlo 44 súťažiacich, ktorí s napätím očakávali výsledky.

Výsledky nás zanechali napnutých, keď sa 1. miesta u mužov ujal Ján Novák, 2. miesto obsadil Milan Lipták a 3. miesto patrilo Miroslavovi Handlovi. Medzi ženami sa na špičku dostala Pavla Krejičirová, nasledovaná Ivou Svobodovou na 2. mieste a Zuzanou Seleckou na 3. mieste.

Tento rok sa Jokerové podujatia uskutočnia raz mesačne od januára do novembra. Okrem slávy a ocenení sa udeľujú aj finančné odmeny, čím sa zabezpečuje neustála motivácia hráčov.

Atmosféra na jokerových turnajoch je vždy nesmierne príjemná a pohodová. Čo je zaujímavé, je že na turnaji v Žiline sa zúčastnili aj hráči zo susedného Česka, čo len dokazuje, aký veľký záujem je o túto hru v stredoeurópskom regióne.

Tento rok je pre Jozefa Vývodíka už tretím ročníkom organizovania Jokerového turnaja a je jasné, že má s organizáciou veľkú skúsenosť. Od roku 2022, kedy začal organizovať Jokerové podujatia na Slovensku, sa táto udalosť stala jednou z najviac očakávaných udalostí pre milovníkov tejto hry.

Ďalší mesiac bude jokerový turnaj hostiť mesto Trenčín. Minulý mesiac sa stretli v Nových Zámkoch, kde sa zúčastnilo 36 hráčov, z toho 10 žien a 26 mužov. Každý turnaj prináša nové napätie, zábavu a príležitosť stretnúť sa so starými priateľmi a nadviazať nové priateľstvá. Jokerový turnaj 2024 je určite udalosť, na ktorú sa tešia!

Redaktor: Jozef Vahovský
Rozhovor s Jozefom Vývodíkom
Foto: Deaf Joker
Moderátor: Roman Polášek

Skip to content