Mobilná Jednotka zdravia poskytne v rôznych mestách preventívne merania

Projekt Jednotka zdravia, ktorý organizuje zdravotná poisťovňa Dôvera, ponúka bezplatné preventívne prehliadky v regiónoch po celom Slovensku. Od 19. augusta budú po krajine cestovať zelené karavany, ktoré plánujú v priebehu piatich rokov navštíviť 1000 miest, pričom sa zamerajú hlavne na menšie mestá s horšou dostupnosťou zdravotnej starostlivosti. Cieľom projektu je zlepšiť prístup k prevencii a zvýšiť účasť na preventívnych vyšetreniach. Prvým mestom, ktoré Jednotka zdravia navštívi, bude Stropkov.

V jednej z karavanov bude mobilná ambulancia, kde sa budú vykonávať rôzne zdravotné merania. Poistencom všetkých zdravotných poisťovní budú ponúkané merania, ktoré zahŕňajú krvný tlak, hladinu cholesterolu, glykovaný hemoglobín, kyselinu močovú, ostrosť zraku, a ďalšie vyšetrenia týkajúce sa kože, vlasov a stavby tela. Výsledky týchto meraní môžu pomôcť pri identifikácii chronických ochorení, ktoré sú na Slovensku najčastejšie.

Lekárnici zo siete Dr. Max budú vykonávať anonymné merania a pomôžu ľuďom získať informácie o ich zdravotnom stave. Tieto merania sú navrhnuté tak, aby boli jednoduché, bezbolestné a bezplatné, čím sa ľuďom umožní včasná diagnostika a prípadné zahájenie liečby. Viac informácií a harmonogram zastávok karavanov sú dostupné na webovej stránke projektu www.jednotkazdravia.sk.

Autor: TASR/ Klaudia Jusková
Foto: freepik.com, jendotkazdravia.sk
Moderátor: Juraj Holéczy

Skip to content