Semináre a Valné zhromaždenie EUDY 2024 v Nórsku

Od 10. júna do 16. júna 2024 sa konalo stretnutie Európskej únie nepočujúcej mládeže pod skratkou EUDY v Oslu, Nórsko. Tam mali pripravené programy – semináre a valné zhromaždenie. V dňoch 11. – 13. júna boli semináre.

Hlavnými témami semináre sú posilnenie postavenia nepočujúcej mládeže v Európe a ich ciele sú spojiť priepasť medzi Európskou úniou nepočujúcich mládeže (EUDY) a mládežníckymi národnými asociáciami nepočujúcich (YNADs) s cieľom vytvoriť inkluzívnejší a efektívnejší systém podpory pre nepočujúcu mládež v celej Európe. Podporovaním užšej spolupráce, komunikácie a spolupráce medzi týmito organizáciami sa snažíme zvýšiť ich schopnosť riešiť základné výzvy, ktorým čelia mládežnícke organizácie pre nepočujúcich.

V dňoch 14. – 15. júna sa konalo valné zhromaždenie, na ktorom sa zúčastnili dvaja zástupcovia, Renáta Majerčáková a Lenka Berezická, spolu s delegátmi z 25 štátov Európy.

Tam sa zvolili nové funkcií v EUDY. Pred voľbami nového prezidenta boli dvaja kandidáti Daniel Loici z Rumunska a Camilo Andreas Viloria Arrieta zo Španielska, ktoré sú krátko prednášali o svojej vizíi a pláne. Novým prezidentom EUDY sa stal 24-ročný Daniel Lolici z Rumunska, ktorý získal 31 hlasov z 50. Každý štát má 2 hlasy, kvôli počet delegátov. Bude prezidentom EUDY na obdobie 2024 – 2026. Víziou Daniela Lolica je inkluzívnejšia a silnejšia komunita nepočujúcich v Európe.

Zdroj a foto: SAKMN FB, IG
Redaktor: Juraj Holéczy
Moderátor: Juraj Holéczy

Skip to content