Tragédia v Sydney: Útok v nákupnom stredisku

Premiér Anthony Albanese v pondelok informoval, že jednou zo šiestich obetí nedávneho nožového útoku v nákupnom centre v austrálskom meste Sydney bola Číňanka, ktorá študovala v Austrálii. Túto informáciu poskytol TASR s odvolaním sa na agentúru AFP.

I-süan Čcheng bola identifikovaná ako posledná obeť z útoku, ktorý sa stal v sobotu. Premiér to potvrdil v rozhlasovom vysielaní.

Útočník v sobotu v nákupnom centre Westfield Bondi Junction napadol niekoľko ľudí nožom, vrátane deväťmesačného dieťaťa. Na mieste zranenia podľahli štyri ženy a jeden muž. Jedna ďalšia žena zomrela po prevoze do nemocnice.

Austrálska polícia identifikovala 40-ročného muža, ktorý trpel duševnou poruchou, ako páchateľa útoku nožom. Útočník, Joel Cauchi, pochádzal z austrálskeho štátu Queensland a bol známy polícii v súvislosti s trestnou činnosťou.

Polícia tiež vyšetruje dôvody, prečo sa útočník zameriaval predovšetkým na ženy. Z celkových šiestich obetí útoku tvorili päť ženy; rovnako väčšinu zranených tvoria ženy, uvádza AFP.

Autor: TASR/ Klaudia Jusková
Foto: http://freepik.com
Moderátor: Roman Polášek

Skip to content