Nepočujúca žena bojuje o svoj byt: Obvinená z nadmerného hluku počas sexu

V Nemecku, v meste Halle (Sachsen-Anhalt) sa rozohral boj, v ktorom Sindy K., 37-ročná žena od narodenia nepočujúca. Jej susedia tvrdia, že počas jej sexuálnych aktivít robí príliš veľa hluku a to dokonca viac ako by si želali. Tentokrát sa spor dostal až pred súd.

Sindy, ktorá sa sama označuje ako “nepočujúca “, má prísť o byt, pretože sa údajne miluje príliš hlasno.

Susedky vo veku 37 a 73 rokov sa rozhodli viesť si dôkladný záznam o každej návšteve muža u Sindy. Ich sťažnosti sa dostali až k prenajímateľovi, Bytovému družstvu Halle (HWG), ktorá na základe týchto sťažností udelila Sindy napomenutie, a následne ju vyzvala k opusteniu bytu kvôli trvalému narušovaniu domového pokoja.

Hlučná nájomníčka sa však bráni a má na to pádny dôvod. Je nepočujúca. Žena si myslí, že ju susedy špehujú a neprávom jej zasahujú do súkromia, preto sa rozhodla so sťažnosťou obrátiť na súd. „Začalo sa to tým, že sa sťažovali na moje králiky na balkóne. Dala som ich teda preč. Potom ma dokonca sledovali, keď som si išla nakúpiť,“ uviedla v obhajobe.

Tvrdí, že predáva veci na bazári a nespáva so všetkými mužmi, ktorí ju v byte navštevujú. Veľa vecí predáva cez eBay a inzeráty. Ale keď má sex, kvôli svojmu postihnutiu nepočuje, aký je hlasný.

Súdny proces, ktorý nasledoval, bol pre Sindy nepríjemným prekvapením. Súd rozhodol v prospech vypovedania, čím jej hrozí stratou domova, v 2 izbovom byte, v ktorom žila od roku 2015.

Sindy sa však nevzdáva. Napriek tomu, že rozhodnutie súdu nie je ešte právoplatné, odmieta opustiť svoj malý byt a proti rozhodnutiu súdu sa odvolá.

Zdroj, foto: https://www.bild.de/regional/halle-saale/news-inland/sex-zu-laut-gehoerlose-frau-verliert-wohnung-in-halle-87107076.bild.html
Editorka: Klaudia Jusková
Moderátor: Roman Polášek

Skip to content