Financovanie 7. nemeckého festivalu kultúry nepočujúcich je zabezpečené!

Festival kultúry nepočujúcich, ktoré sa konajú pravidelne už 25 rokov, patria medzi najvýznamnejšie podujatia pre komunitu Nepočujúcich v Nemecku. Je veľmi dôležitá udalosť pre komunitu nepočujúcich. Jeho cieľom je prezentovať jazyk, kultúru a umenie nepočujúcich. Poskytuje možnosť stretávať sa a zdokonaľovať sa.

Podľa oznámenia Nemeckej federácie nepočujúcich, organizácia Aktion Mensch schválila finančnú podporu 7. ročníka festivalu. Po schvalení viceprezidentka federácie povedala, že tak nič nebráni konaniu podujatia vo Friedrichshafene, ktorý je naplánovaný od 18. septembra do 21. septembra 2024.

Budú zverejňovať ďalšie informácie a videá o prípravách. Uviedli, že čoskoro oznámia ľudí, ktorí sa podieľajú na organizácii.

Prvý festival kultúry sa konal v roku 1993 v Hamburgu. Odvtedy sa festival koná každých 5 rokov v inom meste. Ciele zostávajú rovnaké – prezentovať kultúru a jazyk nepočujúcich a posilniť ich komunitu.

Posledný festival v roku 2018 sa konal v Postupime- Babelsbergu a ďalší ročník bol planovaný vo Friedrichshafene pri Bodamskom jazere v roku 2022, ale bol odložený na rok 2023 a potom na rok 2024. Finančná podpora zabezpečila, aby sa aj 7. ročník uskutočnil.

Zdroj: Willie Felix Zante/Taubenschlag

Foto:Midjourney

Redaktorka: Klaudia Jusková
Moderátorka: Erika Demčaková

Skip to content