Popularita Bratislavy rastie – vďaka írskej televízii ju videlo takmer 400 000 ľudí

Írska cestovateľská televízna relácia o Bratislave mala takmer 400 000 divákov. Generálny riaditeľ organizácie Slovakia Travel Válcav Mika uviedol, že takáto propagácia môže prilákať ďalších potenciálnych turistov na Slovensko. Návštevníci z Írska tvorili minulý rok menej ako 1 % zo všetkých zahraničných návštevníkov Slovenska. Organizácia Slovakia Travel považuje Írsko za veľmi perspektívny trh, keďže v uplynulom roku ich k nám prišlo vyše 10 000 a strávili viac ako 24 000 prenocovaní.

Írski turisti najčastejšie navštevujú Slovensko v mesiacoch jún až august a zameriavajú sa najmä na Bratislavský kraj, pričom priemerná dĺžka pobytu je 2,5 noci. Televízny program o Bratislave odvysielala írska verejnoprávna televízia RTÉ a dosiahol takmer 36-percentný podiel sledovanosti v daný deň. Štáby natáčali na bratislavskom hrade, v Múzeu dopravy či na veži UFO počas jesene minulého roka. Na príprave relácie spolupracovali organizácie Slovakia Travel a Bratislava Tourist Board, ktoré poskytli zoznam zaujímavých lokalít a atrakcií.

Riaditeľ organizácie Slovakia Travel ocenil veľký úspech relácie medzi írskymi divákmi, keďže Írsko považujú za jeden z našich kľúčových cieľových trhov. Poukázal tiež na priame letecké spojenie z Dublinu do Bratislavy.

Autor: TASR/ Klaudia Jusková
Foto: http://freepik.com
Moderátor: Pavel Škrabák

Skip to content