Vianočný punč pre Dobrý Cieľ: Charitatívne pôsobenie s KC ANEPS Prešov v PKO Prešov

Pavol Aitner pred štrnástimi rokmi debutoval na vianočnom trhu v Bratislave, kde s nadšením predával punč na podporu nadácie PROVIDA. Tento rok sa rozhodol rozšíriť svoje dobročinné úsilie aj na vianočný trh v Prešove.

Jeho účasť na prešovskom trhu je prvá a predstavuje novú kapitolu v jeho dobrovoľníckej histórii. Napadlo ho to po tom, čo sa inšpiroval úspešným príbehom jednej nepočujúcej ženy, ktorá minulý rok predávala svoje vlastnoručne vytvorené výrobky na vianočnom trhu. Rozhodnutie pristúpiť k podporovaniu svojej organizácie predajom výrobku vzniklo z túžby pridať sa k dobročinnému úsiliu a využiť svoje skúsenosti.
Paradoxne, pôvodne presviedčal túto nepočujúcu osobu, aby svoje výrobky predávala verejne cez internet alebo na rôznych jarmokoch. V konečnom dôsledku však našiel inšpiráciu práve v jej úspechu a rozhodol sa, že na vianočnom trhu v Prešove ponúkne vlastný vianočný punč.

Výťažok z predaja punču bude venovaný Krajskému centru ANEPS v Prešove. Táto organizácia čelí nedostatku finančných prostriedkov na prevádzku pre sluchovo postihnutých občanov.
Čo sa týka stánku na vianočnom trhu, podarilo sa mu získať stánok v PKO (Parku kultúry a oddychu) bezplatne, avšak pod podmienkou, že jeho predaj bude slúžiť charitatívnym účelom.

Plánované termíny jeho účasti na trhu sú 1.- 2. decembra (piatok a sobota), 9. decembra (sobota) a 21.- 22. decembra. Rôznorodosť týchto dátumov vyplynula z obmedzeného počtu charitatívnych stánkov poskytnutých PKO. Zodpovedná osoba v organizácii sa rozhodla spravodlivo rozdeliť termíny, aby viaceré charitatívne združenie mohli využiť túto príležitosť na podporu.

Redaktor: Jozef Vahovský
Foto: Jozef Vahovský
Moderátorka: Erika Demčáková

Skip to content