Smrteľná streľba v meste Lewiston v štáte Maine: medzi 18 obeťami sú aj štyri nepočujúce osoby.

V stredu večer o 19:00 hod. došlo k masovej streľbe v Lewistone v štáte Maine, v bowlingovej herni a bare/reštaurácii. Žiaľ, medzi obeťami boli štyria nepočujúci ľudia, ako informoval americký denník Daily Moth.

Podozrivý, 40-ročný záložník americkej armády a inštruktor streľby Robert Card, bol na úteku a považoval sa za ozbrojeného a nebezpečného. Podľa jeho rodiny trpel duševnou poruchou.

Strieľanie sa začalo 26. októbra 2023 o 19:00 hod., keď Card prvýkrát navštívil bowlingovú herňu a postrelil sedem ľudí, vrátane šiestich mužov a jednej ženy.

Potom pokračoval do baru a reštaurácie vzdialených približne 6 km od bowlingu, kde postrelil ďalších osem ľudí. Medzi obeťami boli aj štyri nepočujúce osoby, ktoré sa tam zišli, aby si zahrali cornhole.

Nepočujúci Bryan MacFarlane, Joshua Seal, Steven Vozzella a Bill Brackett. Ich mená potvrdili ich príbuzní. Bryanova sestra spomenula, že v bare bolo deväť nepočujúcich ľudí a náhodou sa ocitli na nesprávnom mieste v nesprávnom čase. Celkovo usmrtil 18 ľudí a ďalších 13 osôb pri tom utrpelo zranenia.

Polícia v sobotu našla mŕtveho Carda v meste Lisbon v štáte Maine, po ktorom polícia pátrala viac ako dva dni. Spáchal samovraždu strelnou zbraňou.

Autor: Jaron Garitte, Kenny Åkesson, TASR
Foto: http://freepik.com, Lewiston Maine Police Department
Editorka: Klaudia Jusková
Moderátorka: Erika Demčáková

Skip to content