Verejná doprava ARRIVA podporuje dostupnosť pre nepočujúcich cestujúcich

Medzinárodný týždeň nepočujúcich, ktorý sa konal v septembri 2024, bol ideálnou príležitosťou upriamiť pozornosť na dostupnosť verejných služieb pre ľudí so sluchovým postihnutím. Spoločnosť ARRIVA využila tento týždeň, aby zvýraznila svoje snahy zabezpečiť inkluzívnu verejnú dopravu pre všetkých cestujúcich, vrátane nepočujúcich a sluchovo postihnutých.

ARRIVA v rámci svojich aktivít v tomto týždni ukázala, že neustále pracuje na zlepšení svojich služieb, najmä v oblasti vizuálnej komunikácie. Informácie o príchodoch a odchodoch vozidiel sú vďaka elektronickým tabuliam a informačným obrazovkám na zastávkach i v samotných vozidlách ľahko prístupné a prehľadné, čo umožňuje nepočujúcim ľuďom pohodlné cestovanie bez obáv z nedostatku informácií.

Spoločnosť zároveň investuje do školení svojich zamestnancov, aby títo lepšie rozumeli potrebám nepočujúcich cestujúcich. Niektorí pracovníci dokonca ovládajú základy posunkového jazyka, čo uľahčuje komunikáciu v prípadoch, keď cestujúci potrebujú asistenciu.

ARRIVA svojimi aktivitami počas Medzinárodného týždňa nepočujúcich zdôraznila dôležitosť inklúzie a rovnosti v oblasti verejných služieb. Ich prístup k verejnej doprave ukázal, že služby môžu byť prístupné pre všetkých bez ohľadu na zdravotný stav, čím posilnila svoje záväzky v oblasti sociálnej zodpovednosti. Týždeň nepočujúcich je tak nielen oslavou tejto komunity, ale aj príležitosťou na budovanie inkluzívnejšej spoločnosti.

Zdroj, foto: https://arriva.sk/medzinarodny-tyzden-nepocujucich-je-prilezitostou-ukazat-ze-verejna-doprava-je-dostupna-pre-kazdeho/, FB/ Arriva na Slovensku
Editorka: Klaudia Jusková
Moderátor: Juraj Holéczy

Skip to content