BMW oslávilo Medzinárodný deň posunkového jazyka

Dňa 23. 09. 2024 si na pracovisku BMW v Mníchove pripomenuli Medzinárodný deň posunkového jazyka, ktorý upozorňuje na dôležitosť vizuálnej komunikácie. V prostredí plnom ruchu, kde sa vyrábajú rôzne modely automobilov, niektorí zamestnanci komunikujú úplne inak – prostredníctvom posunkov a výraznej mimiky.

Endika, 40-ročný zamestnanec v BMW, tu pracuje už desať rokov v oblasti výroby sedadiel. Práca ho baví, pretože mu umožňuje spoznávať rôzne modely áut. No práve tento deň bol špeciálny aj pre jeho nepočujúcich kolegov. V závode BMW v Mníchove totiž pracuje 23 nepočujúcich zamestnancov v rôznych oddeleniach, pričom približne dvanásť z nich pracuje priamo vo výrobnej hale. Aj keď medzi sebou komunikujú v posunkovom jazyku, dokážu sa dorozumieť aj s ostatnými kolegami. Väčšina z nich zvláda odčítať z pier, a komunikácia s ostatnými zamestnancami prebieha aj cez textové správy, ktoré píšu do služobných telefónov.

BMW aktívne podporuje integráciu nepočujúcich zamestnancov, čo sa odráža v pracovnej atmosfére plnej vzájomného rešpektu a porozumenia. Týmto spôsobom firma vytvára prostredie, v ktorom sa každý zamestnanec môže cítiť pohodlne a byť plne zapojený do pracovného procesu. Oslavy Medzinárodného dňa posunkového jazyka sú tak pre BMW príležitosťou pripomenúť si, aké dôležité je uznávať rôznorodosť komunikačných foriem.

Nepočujúci zamestnanci BMW dokazujú, že komunikácia nie je len o slovách, ale o vzájomnom porozumení, ktoré presahuje bežné jazykové bariéry.

Zdroj: https://www.instagram.com/reel/DAQ2yAZoTtC/?igsh=ZHBibnU1MmhvYzZk
Foto: https://www.instagram.com/reel/DAQ2yAZoTtC/?igsh=ZHBibnU1MmhvYzZk
Editor: Jozef Vahovský
Moderátor: Pavel Škrabák

Skip to content