Začal sa súd s mužom, ktorý roky organizoval znásilňovanie svojej manželky

Vo Francúzsku začal v utorok 3. septembra 2024 súd s 71-ročným Dominigueom P., ktorý čelí obvineniam z dlhoročného systematického sexuálneho zneužívania svojej manželky, Gisèle P., a z organizovania jej znásilnení desiatkami mužov. Dominigue P. údajne pred každým útokom dopoval svoju manželku sedatívami a cez internet k sebe pozýval neznámych mužov, aby ju znásilnili. Tento praktikoval viac ako desať rokov.

Polícia zatiaľ zaznamenala 92 prípadov znásilnenia, za ktoré sú zodpovední 72 rôzni muži. Z nich bolo 50 identifikovaných, obvinených a postavených pred súd spolu s Dominigueom P. Niektorí z obvinených už mali predtým problémy so zákonom, napríklad za domáce násilie alebo znásilnenie. Ak budú uznaní za vinných, hrozí im až 20 rokov väzenia za znásilnenie s priťažujúcimi okolnosťami.

Vek obvinených sa pohybuje od 26 do 74 rokov a podľa vyšetrovateľov pochádzajú z rôznych sociálnych vrstiev. Väčšina z nich sa na znásilneniach zúčastnila iba raz, niektorí až šesťkrát. Nezistili sa dôkazy o peňažných transakciách medzi Dominigueom P. a mužmi, ktorých pozýval.

Gisèle P. bola počas útokov tak silne pod vplyvom sedatív, že si nič z toho, čo sa s ňou deje, neuvedomovala. O konaní svojho manžela sa dozvedela až v roku 2020, keď sa policajti zaoberali iným prípadom – Dominigue P. bol vtedy prichytený pri natáčaní videí pod dámskymi sukňami. Policajti našli v jeho počítači stovky fotografií a videí jeho manželky v bezvedomí. Zistilo sa tiež, že v jeho počítači sa nachádzali fotomontáže nahého tela jeho dcéry, ktorá teraz vypovedá pod pseudonymom Caroline Darianová.

Vyšetrovatelia tiež objavili komunikácie na stránke coco.gg, kde Dominigue P. diskutoval s cudzími ľuďmi o znásilnení svojej manželky a tvrdil, že lieky na spanie umožňujú zneužívať jej telo, ktoré by inak odmietlo. Obhajcovia obvineného sa snažia presvedčiť, že všetky tieto činy mali byť súčasťou realizácie sexuálnych fantázií manželského páru a uvádzajú aj tvrdenie Dominiguea P., že bol ako deväťročný znásilnený.

Súdny proces sa koná v Avignone a vyvoláva vo Francúzsku veľké pobúrenie. Očakáva sa, že bude trvať do 20. decembra. Gisèle P. medzitým podala žiadosť o rozvod.

Autor: TASR/ Klaudia Jusková
Foto: canva.com
Moderátor: Pavel Škrabák

Skip to content