Víťazstvo bez bariér: Mia Le Roux, prvá nepočujúca Miss Južná Afrika 2024

Mia Le Roux, 23-ročná žena so sluchovým postihnutím, sa v roku 2024 stala prvou nepočujúcou víťazkou súťaže Miss Južná Afrika. Tento významný moment predstavuje dôležitý krok v boji za inklúziu a zvyšovanie povedomia o potrebách ľudí so zdravotným postihnutím.

Mia sa narodila so stratou sluchu, no v detstve podstúpila operáciu, pri ktorej jej bol implantovaný kochleárny implantát. Okrem toho absolvovala logopedickú terapiu, ktorá jej pomohla naučiť sa hovoriť. Napriek týmto výzvam nikdy nevnímala svoje postihnutie ako prekážku. Naopak, premenila ho na zdroj motivácie a inšpirácie.

Počas súťaže Miss Južná Afrika sa Mia zamerala na šírenie povedomia o problémoch, ktorým čelia ľudia so sluchovým postihnutím. Jej hlavným cieľom je vytvoriť spoločnosť, kde budú takéto osoby plne integrované a ich potreby budú rešpektované. Jej víťazstvo je vnímané ako obrovský krok vpred v oblasti inklúzie a zároveň dokázala, že krása a schopnosti človeka nesúvisia s fyzickými obmedzeniami.

Ako Miss Južná Afrika sa Mia plánuje aktívne angažovať v kampaniach na podporu osôb so zdravotným postihnutím a zamerať sa na odstránenie predsudkov, ktoré voči nim spoločnosť často má. Jej triumf je oslavovaný po celom svete ako príklad toho, ako môže byť prekonávanie osobných výziev inšpiráciou pre mnohých.

Mia Le Roux sa tak stáva symbolom odvahy, odhodlania a zmeny, ktorú prináša svojím jedinečným príbehom.

Zdroj: https://www.hindustantimes.com/trending/meet-mia-le-roux-the-first-deaf-woman-crowned-miss-south-africa-championing-inclusivity-101723457190539.htmlhttps://www.news24.com/life/arts-and-entertainment/celebrities/mia-le-roux-makes-history-as-first-hearing-impaired-miss-south-africa-20240810

Foto: canva.comnews24.com
Editorka: Klaudia Jusková
Moderátor: Juraj Holéczy

Skip to content