Ukrajinský útok na Belgorod narušil začiatok školského roka

V ruskom meste Belgorod, ktoré sa nachádza blízko hraníc s Ukrajinou, budú na týždeň zatvorené materské školy a niekoľko škôl prejde na online vyučovanie. Toto opatrenie bolo prijaté po ukrajinskom útoku v pondelok, pri ktorom bola poškodená škôlka. O situácii informoval oblastný gubernátor Viačeslav Gladkov, uvádza TASR na základe správy agentúry Reuters.

Gladkov na sociálnej sieti VKontakte poznamenal, že pondelok bol pre Belgorodskú oblasť náročným ránom, pričom dodal, že škôlka v meste Belgorod bola takmer úplne zničená. Miestne úrady sa rozhodli pre dočasné zatvorenie škôlok a zavedenie online vyučovania na niektorých školách v najväčšej mestskej časti.

Ruské ministerstvo obrany informovalo, že ruská vzdušná obrana v noci na pondelok zostrelila ukrajinský dron nad Belgorodskou oblasťou. Agentúra Reuters však upozorňuje, že tieto informácie nebolo možné nezávisle overiť. Ukrajinské sily už dlhší čas podnikajú útoky na Belgorod a jeho okolie, pričom Kyjev tvrdí, že ciele sú infraštruktúrne objekty dôležité pre ruské vojnové úsilie. Obe strany však popierajú, že by sa zameriavali na civilistov.

Gladkov tiež uviedol, že v nedeľu v dôsledku ukrajinského ostreľovania zahynul jeden človek a viac ako desiati utrpeli zranenia.

Autor: TASR/ Klaudia Jusková
Foto: canva.com
Moderátor: Juraj Holéczy

Skip to content