Kreatívny filmový tábor DeafStudio: Zábava a dobrodružstvo v Ružomberku

Od 4. do 10. augusta 2024 organizácia DeafStudio zorganizovala filmový tábor pre deti a mládež v Ružomberku na chate Hrabovo, obklopenej krásnou prírodou. Počas tábora panovalo krásne počasie, veľa smiechu, kopec zábavy a dobrá nálada.

Zúčastnilo sa 6 detí, dve animátorky, kuchárka a organizátor DeafStudio. Na začiatku sa všetci zoznámili a predstavili. Následne mali školenie na vytvorenie krátkeho filmu, kde deti pracovali s plastelínou a modelovaním. Filmovanie ich veľmi bavilo, pričom využívali fotoaparáty, tablety a mobily. Deti sa naučili, ako filmovať pred zelenou stenou, ktorá sa dala zmeniť na inú farbu, a ako upravovať videá.

Počas voľného času mali bohatý program s rôznymi aktivitami a úlohami. Navštívili historické mestečko Vlkolínec, išli sa kúpať do Tatralandie, zažili Tarzaniu – zipline Hrabovo, navštívili zábavný park Fantázia a minifarmu Sidorovo a absolvovali turistiku.

Každé ráno animátorky zobudili deti, rozcvičili ich a išli s nimi behať po okolí chaty. Počas školenia deti učili, ako filmovať s mobilmi. Na okne si deti všimli jeleňa s veľkými parožiami, ktorý pokojne pozoroval okolie, a aj líšku, ktorá každý deň chodila k chate v nádeji, že niekto jej dá jedlo. Deti sa zľakli, ale neskôr sa smiali.

Posledný večer sa deti zabávali pri opekačke, ktorá bola výborná, a kvalitné špekáčky chutili fantasticky. Počas večera pozerali krátke filmy, ktoré samy vytvorili, a pri tom sa veľmi smiali a debatovali, pričom zábava trvala až do neskorých večerných hodín.

Organizátor DeafStudio, Roman Polášek, poďakoval obom animátorkám za ich usilovnú prácu s deťmi a hlavnej kuchárke, ktorá pripravovala jedlo počas celého týždňa na chate. Deti aj animátorky tiež poďakovali kuchárke a organizátorovi DeafStudio.

Napísala: Katarína Polášková Vrábľová
Foto: Katarína Polášková Vrábľová, Roman Polášek
Editorka: Klaudia Jusková
Moderátor: Pavel Škrabák

Skip to content