Vranov nad Topľou a okolie zápasí s povodňami: Vyhlásený tretí stupeň povodňovej aktivity

Vo Vranove nad Topľou vyhlásili 4. júna 2024 tretí stupeň povodňovej aktivity. Pre TASR to potvrdil prednosta mestského úradu Imrich Kónya s tým, že v meste už zasadal aj krízový štáb.

„Zatopené sú niektoré ulice v mestskej časti Čemerné, priemyselné objekty, dvory a pivnice,“ uviedol Kónya. Situáciu monitoruje mestská polícia. Problémy spôsobili naplavená voda z polí a blato. Doplnil, že aktuálne sa v meste pracuje na sprejazdnení jednotlivých úsekov ciest, pričom škody zatiaľ neboli vyčíslené.

Aj v obci Kamenná Poruba v okrese Vranov nad Topľou bol po popoludňajšom silnom prívalovom daždi vyhlásený tretí stupeň povodňovej aktivity. Starosta obce Miroslav Janoško potvrdil, že voda z potoka zaplavila úseky ciest. „Na chodníku pred základnou školou sa podvihla zámková dlažba. Uvidíme, aké budú škody, ideme na obhliadky, keďže hladina vody začína klesať,“ povedal starosta. Evidujú aj škody na súkromnom majetku, zatopené sú pozemky a pivnice.

V okrese Vranov nad Topľou zasahovali profesionálni hasiči a dobrovoľníci v obciach Čemerné, Vechec, Kamenná Poruba a Davidov. Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove Miroslava Knišová pre TASR uviedla, že pomáhali s odčerpávaním vody.

Doposiaľ bolo nasadených 12 príslušníkov HaZZ z Vranova nad Topľou a zo Záchrannej brigády HaZZ v Humennom s piatimi kusmi techniky a 15 členov dobrovoľných hasičských zborov z obcí Soľ, Zámutov, Bystré a Sačurov.

Autor: TASR/ Klaudia Jusková
Foto: TASR/ Roman Hanc
Moderátor: Juraj Holéczy

Skip to content