V Rusku sa zrazili dve električky, hlásia jednu obeť a vyše 60 zranených

V dôsledku kolízie dvoch električiek v sibírskom meste Kemerovo, ktoré sa nachádza na juhu sibírskej časti Ruska, v stredu (5.júna 2024) zahynula jedna osoba a ďalších viac ako 60 ľudí utrpelo zranenia. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na úradujúceho gubernátora Kemerovskej oblasti Iľju Sereďuka.

Nehoda sa stala približne o 07:30 miestneho času. Došlo k nej tak, že jedna z električiek prestala byť pri jazde z kopca ovládateľná, pričom pri prejazde zákrutou sa jej otvorili dvere a priamo na priľahlú vozovku vypadlo niekoľko cestujúcich. Električka následne vo veľkej rýchlosti vrazila do druhej električky stojacej na zastávke. K zrážke došlo na cestnom moste.

Počiatočné informácie hovorili o približne 30 zranených. Primátor Kemerova, Dmitrij Anisimov, neskôr uviedol, že do nemocnice bolo previezdených 40 ľudí a ďalších desať si vyhľadalo lekársku pomoc sami.

Počet zranených neskôr ráno bol stanovený na najmenej 67, pričom jedna osoba podstupuje operáciu a ďalšie dve sú na jednotke intenzívnej starostlivosti. Anisimov tiež informoval, že napriek úsiliu lekárov jedna z obetí nehody zomrela.

Ruské úrady už zahájili trestné vyšetrovanie týkajúce sa obvinenia z poskytovania služieb, ktoré nespĺňajú bezpečnostné normy, informovala ruská agentúra TASS.

Podľa Anisimova je opotrebovanie električiek v Kemerove extrémne vysoké, až 90 percent. Označil ich za zastarané, s viac ako 40 rokmi prevádzky.

Autor: TASR/ Klaudia Jusková
Foto: freepik.com
Moderátor: Pavel Škrabák

Skip to content