Nemecko: V Manheimme došlo k ďalšiemu útoku nožom, tentokrát na politika z AfD

V utorok večer zaútočili nožom na komunálneho politika z krajne pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) v juhonemeckom meste Mannheim. Politik utrpel zranenia a páchateľa zadržali. Agentúra DPA to oznámila s odvolaním sa na nemenované zdroje.

Incident sa odohral okolo 22:45 SELČ. Polícia až v stredu ráno oficiálne potvrdila, že došlo k zásahu, a uviedla, že podrobnejšie informácie poskytne neskôr.

Podľa vyhlásenia okresnej organizácie AfD k incidentu došlo blízko tržného námestia v Mannheime. Politik údajne prichytil osobu pri strhávaní plagátov. Po konfrontácii ho táto osoba napadla nožom, pričom utrpel rezné rany. Momentálne je hospitalizovaný. AfD spája útok s extrémnou ľavicou, avšak úrady to zatiaľ nepotvrdili.

Útok sa odohral len pár dní po tom, čo na mannheimskom námestí došlo k pravdepodobne islamisticky motivovanému útoku nožom, pri ktorom zahynul jeden policajt. V piatok útočil 25-ročný muž z Afganistanu, žijúci v Nemecku od roku 2014, na zhromaždenie protiislamskej pravicovej občianskej skupiny Pax Europa v Mannheime, dodáva TASR.

Autor: TASR/ Klaudia Jusková
Foto: freepik.com
Moderátor: Juraj Holéczy

Skip to content