V Červenej Vode auto zranilo šesť ľudí, z toho tri deti

V obci Červená Voda v okrese Sabinov došlo k nehode, pri ktorej osobné auto zranilo šesť ľudí, vrátane troch detí. Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR na miesto vyslalo dva záchranárske vrtuľníky a tri pozemné ambulancie. OS ZZS o tom informovalo na sociálnej sieti, pričom zásah stále pokračuje.

Počas spoločenskej akcie z neznámych príčin auto narazilo do davu ľudí. Prešovská krajská polícia na sociálnej sieti uviedla, že vodič po nehode utiekol. Vďaka rýchlemu zásahu operačného strediska a policajných hliadok zo Sabinova bol vodič čoskoro vypátraný a zadržaný. Dychová skúška u 59-ročného vodiča ukázala viac ako dve promile alkoholu, informovala polícia, ktorá sa prípadom intenzívne zaoberá a na mieste je prítomný vyšetrovateľ.

Podľa operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) narazilo terénne auto do skupiny ľudí. Tri deti utrpeli vážne zranenia a niekoľko dospelých má ľahšie poranenia. Na mieste zasahovalo osem hasičov zo Sabinova.

Hovorkyňa OS ZZS SR Petra Klimešová uviedla, že tri deti utrpeli najvážnejšie zranenia. Jedno dieťa bolo vrtuľníkom prevezené do nemocnice v Košiciach s vnútrolebkovým poranením. Druhé dieťa s polytraumou a poranením hlavy, ktoré bolo zaintubované, bolo tiež prevezené vrtuľníkom do Košíc. Tretie dieťa bolo prevezené do prešovskej nemocnice s viacerými poraneniami tela, hlavy a fraktúrou stehennej kosti.

Autor: TASR/ Klaudia Jusková
Foto: freepik.com
Moderátor: Roman Polášek

Skip to content