Prezidentka Čaputová oceňuje odsúdenie atentátu na premiéra Fica Národnou radou

Prezidentka SR Zuzana Čaputová ocenila uznesenie Národnej rady SR, ktoré v utorok odsúdilo atentát na premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Poslanci tým podľa nej spravili dôležitý krok k upokojeniu spoločenskej atmosféry. Informoval o tom hovorca prezidentky Martin Strižinec.

“Oceňujem, že prijatie uznesenia podporili všetci prítomní poslanci. Je dôležité, aby v takýchto krokoch pokračovali aj ďalší aktéri verejného a spoločenského života a spoločne tak prispeli k zníženiu napätia v spoločnosti,” vyhlásila Čaputová.

Prezidentka tiež uviedla, že uplynulé dni boli pre Slovensko mimoriadne náročné. Preto si váži, že lídrom parlamentných strán sa podarilo v tejto zložitej situácii prekonať rozdiely a nájsť spoločnú cestu.

Národná rada SR odsúdila útok na premiéra Roberta Fica v Handlovej a vyzvala na nešírenie nenávisti. Podľa poslancov ľudia nesmú byť terčom nenávisti pre svoje politické názory. Uznesenie, ktoré jednomyseľne schválil parlament, predložila skupina koaličných poslancov.

Parlament týmto uznesením zároveň vyzval všetky politické subjekty, mimovládny sektor, médiá, ústavných činiteľov a verejne činné osoby, aby rešpektovali volebné výsledky a nešírili nenávisť voči legitímnej demokratickej vláde. Taktiež apeloval na zmierňovanie napätia v spoločnosti a ukončenie nenávistnej rétoriky.

Autor: TASR/ Klaudia Jusková
Foto: TASR/ Jaroslav Novák
Moderátor: Pavel Škrabák

Skip to content