Otec zabudol vyložiť dieťa v jasliach, zomrelo v rozpálenom aute

Šestnásťmesačné dieťa zomrelo vo Francúzsku po tom, čo ho otec nechal v aute na parkovisku, pretože ho zabudol vyložiť v jasliach, informovala agentúra AFP. TASR priniesla túto správu.

Incident sa stal v utorok v obci Sausheim v regióne Alsasko. Otec šiel rovno do práce a zabudol, že dieťa zostalo vo vozidle, uviedla prokuratúra v meste Mulhouse.

Matka zalarmovala otca až večer, keď išla vyzdvihnúť dieťa z jasieľ a zistila, že tam nie je. Dieťa strávilo celý deň v rozhorúčenom aute, zaparkovanom na slnku. Záchranári, ktorí prišli na miesto, už mohli len konštatovať smrť dieťaťa. Presnú príčinu smrti určí pitva, uviedla AFP.

Podľa miestnych novín Les Dernières Nouvelles d’Alsace bolo v ten deň vonku síce len 22 stupňov Celzia, ale teplota vo vnútri auta mohla dosiahnuť až 47 stupňov.

Noviny tiež spomenuli, že prípad môže súvisieť so syndrómom zabudnutého dieťaťa. Tento syndróm postihuje až 25 percent rodičov malých detí, ktorí počas jazdy autom úplne zabudnú, že dieťa je vo vozidle. Experti uvádzajú, že príčinami môžu byť nedostatok spánku alebo zmena v každodennej rutine.

Autor: TASR/ Klaudia Jusková
Foto: freepik.com
Moderátor: Roman Polášek

Skip to content