Sedem zranených a mŕtvi po nehode autobusu v Spišskom Podhradí

Počet zranených po nehode autobusu v Spišskom Podhradí pri Spišskej Kapitule v okrese Levoča stúpol na minimálne sedem ľudí, z toho je jedna osoba zranená ťažko. Evidujú aj troch mŕtvych. Tieto informácie potvrdila hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR, Petra Klimešová, pre TASR.

V sobotu záchranári na mieste ošetrili osem pacientov, pričom dve ženy vo veku 17 a 18 rokov utrpeli zranenia nezlučiteľné so životom. Záchranári transportovali viacerých mladých ľudí vo veku od 14 do 17 rokov s otvorenými ranami, polytraumami a zlomeninou do nemocníc v Levoči, Prešove, Krompachoch, Spišskej Novej Vsi a Košiciach. Na mieste boli ošetrení aj 60-ročný muž a 24-ročná žena v stave emočného stresu.

Podľa Ministerstva vnútra SR sa nehoda stala počas cirkevného stretnutia mladých veriacich, pričom autobus zrazil desať ľudí. Krajská policajná hovorkyňa z Prešova, Jana Ligdayová, uviedla, že autobus sa z neznámych príčin pohol a deti, ktoré stáli pred ním a vystupovali, sa dostali pod neho. Polícia na sociálnej sieti spresnila, že k nehode došlo v sobotu krátko po 8:00 hodine.

Autor: TASR/ Klaudia Jusková
Foto: TASR
Moderátor: Pavel Škrabák

Skip to content