Počas vojenského cvičenia NATO v Poľsku zahynul španielsky vojak

,

Španielsky vojak tragicky zomrel v pondelok počas vojenského cvičenia Severoatlantickej aliancie na severe Poľska. Informáciu o tom zverejnila španielska armáda prostredníctvom sociálnej siete X, podľa správy agentúry PAP, ktorá ju poskytla TASR.

Tento tragický incident sa stal na vojenskom cvičisku v obci Bemowo Piskie počas cvičenia NATO Saber Strike, ktoré je súčasťou veľkých manévrov Severoatlantickej aliancie s názvom Steadfast Defender 2024, najväčších od čias studenej vojny.

Španielska armáda vyjadrila svoju hlbokú sústrasť a bezpodmienečnú podporu rodine a kolegom zosnulého desiatnika, ktorý pochádzal z jednotky v Ceute, autonómnom španielskom meste na severe Afriky.

Podľa stanoviska španielskej armády sa tragédia stala počas jedného z taktických cvičení s použitím ostrej munície. Španielsky premiér Pedro Sánchez tiež vyjadril sústrasť pozostalým.

Podľa španielskeho denníka El Mundo zahynul počas cvičenia 43-ročný vojak, otec dvoch dcér, pochádzajúci z Ekvádoru. V španielskej armáde pôsobil od roku 2004.

Autor: TASR/ Klaudia Jusková
Foto: http://freepik.com
Moderátor: Pavel Škrabák


Publikovaný

v

,

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.