Mobilná aplikácia Bebbo má pomôcť rodičom detí od nula do šesť rokov

, , ,

Rodičia malých detí vo veku od nuly do šiestich rokov majú teraz možnosť využívať mobilnú aplikáciu s názvom Bebbo, ktorá im umožňuje sledovať a podporovať vývoj ich detí. Okrem toho môžu prostredníctvom nej monitorovať ich rast, zaznamenávať preventívne prehliadky a očkovania. Aplikácia tiež poskytuje rady a odporúčania týkajúce sa starostlivosti o deti. Tento užitočný nástroj bol predstavený v utorok a je k dispozícii bezplatne.

Projekt vytvorili spoločne organizácia UNICEF, Slovenská spoločnosť primárnej pediatrickej starostlivosti Slovenskej lekárskej spoločnosti a občianske združenie Pediatri deťom. Bebbo je dostupný vo viac ako 15 krajinách po celom svete.

Hlavná myšlienka za aplikáciou je poskytnúť rodičom nástroj na lepšiu starostlivosť o ich deti a zároveň ich vzdelávať v oblasti rozpoznávania a manažovania základných príznakov chorôb. Cieľom je tiež venovať sa viac prevencii chorôb a zlepšeniu fyzického a duševného zdravia detí.

Slovenská verzia Bebbo je založená na vedeckých poznatkoch a medicínskej praxi na Slovensku, s garanciou od spomínaných lekárskych organizácií. Obsah aplikácie je personalizovaný na základe veku a pohlavia dieťaťa a poskytuje interaktívne nástroje v štyroch hlavných oblastiach. Všetky údaje zadané do aplikácie sú ukladané v smartfóne rodiča a môžu ju používať obaja rodičia súčasne pre jedno alebo viac detí.

Autor: TASR/ Klaudia Jusková
Foto: TASR/ Jaroslav Novák
Moderátor: Pavel Škrabák


Publikovaný

v

, , ,

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.