Medveď zaútočil na manželský pár pri Suchom Hrádku

V nedeľu okolo 17:00 h sa nad obcou Pribylina v okrese Liptovský Mikuláš udial útok medveďa na manželský pár stredného veku. Incident sa odohral na turistickej trase v oblasti Suchý Hrádok koliba, asi sedem kilometrov od samotnej obce. Muž utrpel ľahké zranenie dolnej končatiny a po ošetrení v ambulancii bol prepustený na domácu liečbu. O tom informovala TASR prostredníctvom odboru komunikácie a propagácie Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR.

Na miesto udalosti bol zavolaný Zásahový tím ŠOP SR, ktorý v spolupráci s Políciou Slovenskej republiky vykonal obhliadku lokality. Manželský pár čakal na ich príchod v neďalekej kolibe, kde sa skryli pred útočiacim medveďom.

Podľa vyjadrenia ŠOP SR manželský pár bol na turistike so psom a na oddychu pri studničke pod vrchom Suchý Hrádok ich zaskočil dospelý hnedý medveď, ktorý pri ich úteku cez drevený plot zranil muža na dolnej končatine. Následne sa obaja ukryli v blízkej kolibe. ŠOP SR kontaktovala vedenie obce Pribylina, ktoré následne vyzvalo obyvateľov i návštevníkov obce na zvýšenú opatrnosť.

ŠOP SR konštatovala, že zvýšený počet hlásení o škodách či stretoch s medveďom je dôsledkom dlhodobo neriešeného problému. Preto momentálne vyjednáva s užívateľmi poľovných revírov v niektorých oblastiach Slovenska o spoločnom postupe, ktorým sa spoľahlivo identifikujú problémoví medvede a v spolupráci s poľovníkmi sa zabezpečí prípadná eliminácia.

Autor: TASR/ Klaudia Jusková
Foto: http://freepik.com
Moderátor: Roman Polášek

Skip to content