Futbal pre nepočujúcich: Zavíta na Ligy majstrov nepočujúcich mužov

, ,

Pondelok, 22. apríla, otvoril 15. ročník Ligy majstrov nepočujúcich vo futbale mužov, ktorý sa koná v Aténach, Grécko, od 22. do 27. apríla.”

Výber hostiteľského mesta bol komplikovaný, miesto sa niekoľkokrát menilo. DCL si nakoniec vybrala Atény v osobitnom kontexte, keďže v decembri minulého roka zomrel jeden z bývalých členov administratívnej kancelárie, Michail Polemis, pôvodom z Grécka. Bol jednou z významných osobností DCL, ktorej venoval deväť rokov svojho života, z toho dva roky ako podpredseda a tri roky ako pokladník.

Toto je už štvrtýkrát, čo sa Liga majstrov nepočujúcich usporiada v Grécku. Politická podpora hrá vo futbale nepočujúcich dôležitú úlohu a uznáva túto Ligu majstrov nepočujúcich ako športovú súťaž na vysokej úrovni.

Okrem toho je organizujúci klub tohto ročníka, POK Atény, uznávaný za svoje úspechy v Lige majstrov nepočujúcich. V súčasnosti je totiž klubom, ktorý je držiteľom najväčšieho počtu európskych titulov (päť titulov).

Do tohto ročníka 2024 je zapojených desať klubov: traja klubov z Grécka, POK Atény, Tripolis a Minoas, tri anglické tímy, Saint John Deaf, Barnet a Farsley Celtic. Jediným tím z Nemecka je Comet Berlín. A Francúzi  sú tri tímy: CSSM Paris, CSS Reims a ESS Vitry.

Pondelok v skupine A CSS Reims prehralo s POK Atény 3:1. Stretnutie, ktoré prinieslo zaujímavý obsah na oboch stranách so zvýraznenou intenzitou. Ich skupina pozostáva len z troch tímov.

V skupine B utrpel ESS Vitry, ktorý hral proti Minoas, malú porážku 1:0. Stretnutie, ktoré sa ukázalo ako náročné, ale vyrovnané. Utorok ráno sa ESS Vitry stretlo s anglickým Saint John, zápas, ktorý sa opäť skončil prehrou 0:1.

CSSM Paríž v utorok odohral svoj prvý zápas v skupine C proti Tripolisu. Parížania v polčase prehrávali 2:0, ale dokázali vyrovnať a zápas sa skončil remízou 3:3. Potom stretnú s anglickým tímom Farsley Celtic a pokúsia sa potvrdiť svoj postup do štvrťfinále. Parížsky klub, ktorý má takmer identický káder ako vlani, keď získal svoj prvý titul, chce za každú cenu obhájiť európsky titul.

Napísal: Aurélien Manceaux / Media Pi
Editor: Jozef Vahovský
Foto: https://www.deafchampionsleague.eu/athens2024/football/men/last-news/last-news , freepik.com
Moderátor: Pavel Škrabák


Publikovaný

v

, ,

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.