A. Danko už spoznal trest za nehodu, dva roky nebude šoférovať a zaplatí pokutu

Podpredseda parlamentu Andrej Danko (SNS) dostal po dopravnej nehode v bratislavskej Dúbravke v januári dvojročný zákaz vedenia vozidla a musel tiež zaplatiť pokutu. Vyhlásil to v piatok počas dobrovoľného upratovania v Dúbravke, ktoré sa rozhodol podporiť v súvislosti s touto nehodou. “Dva roky nebudem šoférovať a zaplatím pokutu,” povedal Danko. Tvrdí, že už zaplatil za poškodený semafor a odmieta tvrdenia, že bol pod vplyvom alkoholu počas nehody. Naznačil, že neskôr popoludní zverejní dôkaz, že odišiel z miesta incidentu kvôli zlomenému zubu.

Prokurátorka a hovorkyňa Krajskej prokuratúry Bratislava Gabriela Kováčová uviedla, že zverejnenie kamerových záznamov s nehody Andreja Danka je v kompetencii Policajného zboru. Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave neskôr popoludní zverejnilo video s popisom “dopravná nehoda zo dňa 11.1.2024 v mestskej časti Bratislava – Dúbravka”.

Poslanec Národnej rady SR a bývalý minister vnútra Roman Mikulec (hnutie Slovensko, KÚ, Za ľudí) poznamenal, že keby sa obyčajní občania zachovali ako Danko, boli by potrestaní prísnejšie. Kritizoval tiež sľub ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD) zverejniť videá do týždňa od nehody, pričom doteraz bola verejnosti zverejnená iba jedna časť videa, na ktorej nebolo vidieť veľa.

K dopravnej nehode lídra SNS došlo 11. januára v bratislavskej Dúbravke. Danko mal podľa svojich slov dostať šmyk a naraziť do semafora. Opozícia kritizovala jeho odchod z miesta nehody. Polícia začala vyšetrovanie tejto udalosti ako priestupku od marca.

Autor: TASR/ Klaudia Jusková
Foto: TASR/ Michal Svítok
Moderátor: Roman Polášek

Skip to content