Guatemala: TikToker, ktorý učil posunkový jazyk, bol zavraždený

V stredu 21. februára bol zavraždený 26-ročný nepočujúci Tiktoker Orlando Galindo z Guatemaly.

Galindo bol známy ako “Landito” na platforme TikTok, kde mal viac ako 340 000 sledovateľov. Prostredníctvom videí ukazoval ľuďom posunkový jazyk a to, aké je to byť nepočujúci.

Rodina, priatelia a nasledovníci Galinda nemôžu uveriť tomu, čo sa stalo. Na sociálnych sieťach zdieľali emotívne odkazy, ako aj rozhorčenie nad nezmyselným násilím.

Ešte v pondelok 19. februára oslavoval so svojou rodinou narodeniny. Pracoval v neďalekom supermarkete a vo svojej komunite bol obľúbený a známy.

Bol v obchode s oblečením so svojou matkou, keď do obchodu vošli 2 muži. Jeden z nich zastrelil Galindovu matku. Galindo sa potom pokúsil matku chrániť, ale sám bol zastrelený. Jeho matka bola vážne zranená.

Videozáznam streľby v obchode koluje na sociálnych sieťach. Je na ňom vidieť, ako dvaja muži vchádzajú do obchodu. Podozrivý vrah bol neskôr sám nájdený mŕtvy, rovnako ako druhý muž. Obaja muži boli pravdepodobne zabití aj preto, že jeden z nich údajne zastrelil Galinda.

Jedna z najčastejších výpovedí o tom, čo sa stalo, naznačuje, že ozbrojený útok bol zameraný na Galindovu matku. Údajne išlo o žiarlivosť a pôvodcom streľby mala byť iná žena.

Článok: II Labiolettore
Foto: Emisora Unidas, http://freepik.com
Editorka : Klaudia Jusková
Moderátor: Pavel Škrabák

Skip to content