Zadržanie mestských policajtov v Bratislave pre podozrenia z korupcie

Národná kriminálna agentúra (NAKA) v pondelok zadržala v rámci akcie “Meskáč” šesť osôb. Prípad realizuje v spolupráci s bratislavskou mestskou políciou. TASR to potvrdil hovorca Prezídia Policajného zboru Roman Hájek.

Obvinili ich zo zneužívania právomoci verejného činiteľa a prijímania úplatku. Ide o päť mestských policajtov a jednu ďalšiu osobu. Jeden z nich pracuje pre mestskú políciu už od roku 1991, najmladší nastúpil v roku 2015. NAKA potvrdila, že s obvinenými aktuálne vykonáva procesné úkony.

Bratislavský primátor Matúš Vallo ocenil spoluprácu s NAKOU, pretože mestská polícia by taký prípad sama nezvládla objasniť. Poukázal na zmeny pravidiel pre používanie telových kamier policajtov. Ak policajti nebudú dodržiavať pravidlá o zapínaní telových kamier, preveria im prácu. Ak urobia chybu, môžu dostať problémy v zamestnaní. Tiež povedal, že nezapnutá telová kamera sa bude brať ako nepriamy dôkaz proti nim.

Obracia sa aj na verejnosť, aby pri akýchkoľvek podozreniach zo zneužívania právomoci kontaktovala mestskú políciu. “V prípade udelenia blokovej pokuty sú vám policajti povinní vydať blok o zaplatení v rovnakej nominálnej hodnote,” doplnil Vallo.

Autor: TASR/ Klaudia Jusková
Foto: http://freepik.com
Moderátorka: Erika Demčáková

Skip to content