Polícia vyšetruje dopravnú nehodu Andreja Danka

Polícia vyšetruje príčiny a okolnosti dopravnej nehody podpredsedu NRSR a šéfa SNS Andreja Danka, ktorá sa stala vo štvrtok v noci v bratislavskej Dúbravke. Nehoda sa stala na križovatke ulíc Saratovská a Repašského. Podľa doterajších informácií z doposiaľ nezistených príčin auto narazilo do stĺpa svetelnej signalizácie pre chodcov, v dôsledku čoho došlo k jeho poškodeniu. Keď prišla polícia na miesto, auto ani vodič už tam neboli. Preto nebolo zrejmé, kto nehodu spôsobil a nemohla sa urobiť dychová skúška.

Andrej Danko sa priznal, že on spôsobil nehodu. Vo videu na sociálnej sieti uviedol, že vo štvrtok večer dostal šmyk a narazil do stĺpa. V prípade potreby škodu zaplatí. Poisťovni a magistrátu oznámil nehodu. Ak treba niečo ďalšie urobiť, splní si to. Verí, že poisťovňa sa s tým vysporiada, inak je pripravený prevziať zodpovednosť.

Na snímke podpredseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS) poèas rokovania 6. schôdze parlamentu 8. januára 2024 v Bratislave. FOTO TASR – Jakub Kotian

Po nehode sa Danko podrobil dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. Odišiel z miesta nehody, lebo si potreboval ošetriť zranenia. Ako vysvetlil, v minulosti platilo,že ak vodič spôsobil pri dopravnej nehode škodu do výšky 3900 eur, nemusel ostať na mieste nehody, no teraz mu vysvetlili, že to už neplatí. Tvrdí, že spravil všetko, čo od neho polícia požadovala.

Autor: TASR/ Klaudia Jusková
Foto:FB/ Anna Belousovová, TASR/ Jakub Kotian
Moderátorka: Erika Demčáková

Skip to content