Polícia rieši prípad vyhrážok zabitím maloletej na sociálnej sieti

Polícia v Novákoch obvinila 14-ročného chlapca z vyhrážania sa zabitím inej maloletej osoby. Trenčianska krajská polícia o tom v pondelok informovala na sociálnej sieti.

Obvinený písal cez Snapchat nestotožnenej osobe, ktorá ho upozorňovala na jeho správanie voči maloletej poškodenej. Chlapec jej odpísal, aby si naštudovala, čo je to revolver a ako bolí lúčikom a revolverom do čela,” opísala polícia.

Počas telefonátu obvinený povedal maloletej svedkyni, že má niečo pripravené na viaceré osoby, hlavne na jednu maloletú osobu, chce ju zabiť. Chcel sa jej pomstiť za prezradenie informácie o revolveri. Tvrdil, že ak sa mu podarí, bude v novinách, pretože ju nenávidí.

Potom sa pýtal mladistvého svedka, či mu môže dať vražednú zbraň na naplnenie svojho plánu. Vyhrážky spôsobili poškodenej obavy o život a nechcela chodiť do školy. Polícia chlapca zadržala a vzala do väzby.

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody v trvaní 6 mesiacov až 3 rokov, Nakoľko ide 14-ročného obvineného, trestná sadzba sa znižuje na polovicu.

Autor: TASR/ Klaudia Jusková
Foto: http://freepik.com
Moderátorka: Erika Demčáková

Skip to content