Nočný požiar strechy bytového domu Ružinove

Nočný požiar na streche bytového domu v bratislavskom Ružinove bol spôsobený manipuláciou s ohňom neznámej osoby, ku ktorým došlo počas silvestrovskej noci (z 31. 12. na 1. 1.) Požiar spôsobil škodu majiteľom bytov vo výške približne 100 000 eur. Pri požiari sa nikto nezranil.

Hasiči uhasili požiar pomocou troch prúdov vody a zároveň evakuovali 60 ľudí, ktorí boli v čase vzniku požiaru v dome. Po likvidácii požiaru a vetraní bytov a spoločných priestorov sa obyvatelia vrátili do svojich bytov. Zásah bol komplikovaný silným zadymením, preto hasiči používali autonómne dýchacie prístroje. Na miesto bola privolaná aj osoba na zisťovanie príčin vzniku požiarov.

Zásahu sa zúčastnilo celkom 24 príslušníkov hasičského a záchranného útvaru z Bratislavy, príslušníci Záchrannej brigády z Malaciek a dvaja dobrovoľní hasiči z Ružinova, ktorí použili 8 kusov techniky. Polícia už začala trestné stíhanie vo veci všeobecného ohrozenia a žiada verejnosť o prípadné informácie, ktoré by pomohli objasniť okolnosti požiaru.

Autor: TASR/ Klaudia Jusková
Foto: FB/ ostredky.sk
Moderátorka: Erika Demčáková

Skip to content