Stíhací pilot a jeho spoločník s pašovanými drogami v malom lietadle

Írska tlač priniesla správu o zatknutí dvoch Maďarov, ktorých zadržali na letisku Weston v Dublin. Po tom, ako našli veľké množstvo heroínu v malom lietadle. Jedným z mužov bol bývalý stíhací pilot menom Zoltán N., ktorý mal v tom čase lietadlo riadiť. Druhým bol Ignác A., s ktorým našli drogy aj v aute. Obaja muži popreli svoju vinu.

Pilot Zoltán tvrdil, že prevážal iba materiál na výrobu špeciálnych mikročipov a o tom, že sú tam drogy, nevedel. “Nikdy som neužíval drogy, neznášam drogy,” povedal pilot. Ignác zas uviedol, že bol donútený zúčastniť sa do akcie, aby ochránil svoju rodinu. Žiadny z nich však nepožiadal o prepustenie na kauciu. Írsky denník uviedol, že pilot je jedným z najväčších pašerákov drog v Európe. Celkovo našli v lietadle a v aute heroín v hodnote 8,1 milióna eur.

Podľa vyšetrovateľa obaja muži boli známi pre Europol a orgány činné v trestnom konaní v celej Európe a sú napojení na niekoľko medzinárodných zločineckých gangov. V minulom roku mali spolupracovať s kartelom Kinahan v Írsku a drogovým gangom The Family, no pracovali aj pre viacero drogových mafií v Taliansku, Španielsku, Holandsku a na Blízkom východe. Pilot údajne svojím malým lietadlom prepravoval drogy po celej Európe. Teraz ich vyšetruje írska drogová agentúra.

Autor: TASR/ Klaudia Jusková
Foto: http://freepik.com
Moderátorka: Erika Demčáková

Skip to content