Slovenská kráska Renáta na Miss & Mister Deaf Universum 2023 a jej úspešná cesta

Pred prípravou na súťaž Miss & Mister Deaf Universum 2023 Renáta Majerčáková pracovala v modelingu a oznámila im, že sa zúčastní na Miss. Ponúkli jej, či by nechcela naučiť, ako sa správne pohybovať  na Miss a ona súhlasila. Dva dni pred súťažou ju začali učiť v Bratislave a celý proces trval štyri hodiny. Vďaka spolupráci získala potrebné skúsenosti. Všetky veci potrebné na Miss, ako oblečenie, si so sebou priviedla.

Pred semifinále intenzívne trénovala tri kategórie plavky, spoločenské šaty a voľný štýl oblečenia počas piatich až šiestich dní. Potom v posledný deň pred finále zvládla trénovať všetko naraz. Tiež kde trénovala tri kategórie, ale trochu upravili bez voľného štýlu oblečenia,  pridali národný kostým.

Na začiatku, keď mala na sebe čierne oblečenie, začala trénovať hneď prvý deň. Postupne prešla od tréningu k oficiálnemu nakrúcaniu. Renáta mala pocit, že to ide rýchlo, nebola úplne pripravená, nevedela, či správne pohybovala, ale vedela niečo, pretože sa naučila doma na Slovensku. Niektoré dievčatá netrénovali a nevedeli, či pohybovali správne.

V prvom kole semifinále a finále Renáta pociťovala trému, ale postupne sa uvoľnila. Aj na konci finále mala trému, či vyhrala alebo nie.

Renáta pred odchodom na Miss dúfala, že tam bude teplo, more, výborné jedlo a luxusný hotel. Hoci more bolo trochu studené, nevadilo jej. Hotel a jedlo boli však normálne. Očakávala, že Miss bude na vyššej luxusnej úrovni na inom mieste, ale tam, kde spala v hoteli, boli priestory pre Miss.

Splnila si sen reprezentovať Slovensko na Miss a postúpila do top 5, čo ju veľmi potešilo. Venuje veľa času tréningu pohybu a získavala tak skúsenosti, ako obstáť v súťaži.

Pre ňu bolo najľahšie predvádzať plavky a voľný štýl oblečenia, ale najťažšie bolo pre ňu predvádzať čierne a červené spoločenské šaty, kde si musela zapamätať, kam presne má pohybovať na pódiu.

Renáta už predtým tušila, že môže vyhrať, pretože ju porotcovia pochválili za krásne fotky a podporovali ju. Aj keď to pre ňu bolo prekvapenie, bola hrdá na to, že reprezentuje malý štát Slovensko a vyhrala. Cítila sa šťastná.

Pre budúce súťažiace na Miss Renáta odporúča, aby sa najprv naučili pekne pohybovať, čo Renáta je vďačná na tých, ktorí ju naučili v modelingu aj trénovala na mieste v Miss. Aj zdôrazňuje dôležitosť neustáleho úsmevu, pretože to sa hodnotí. Odporúča mať so sebou náhradné veci, oblečenie, plavky, lodičky, make-up, pretože sa jej stalo, že niečo zabudla. Môže sa stať, že niečo z nich sa pokazí alebo nebude sedieť na veľkosti a nebudete mať náhradu. Tiež zdôrazňuje potrebu tréningu pred kamerou, aby sa dievčatá naučili zvyknúť si na prítomnosť kamery.

Renáta sa na Miss výborne bavila, mala výbornú spolubývajúcu z Ameriky, s ktorou komunikovala bezproblémovo. Ľudia boli priateľskí, každý večer sa hrali a rozprávali si, proste si užívali čas. Získala veľa nových priateľov a spoznala rôzne kultúry. Ďakuje rodine a všetkým, ktorí ju podporovali, aby išla na Miss & Mister Deaf Universum 2023. Samozrejme najprv sa váhala a potom sa rozhodla ísť. Aj keď to bolo náročné a bolelo ju noha, cíti sa spokojná, bavilo ju to, láka ju a rada by išla na Miss znovu.

Zdroj: Renáta Majerčáková (rozhovor)
Foto: FB/ Miss & Mister Deaf Universe
Editorka: Klaudia Jusková
Moderátor: Pavel Škrabák

Skip to content