Aplikácie zdravotných poisťovní umožnia poistencom jednoduchšie hľadanie a rezerváciu liekov v lekárňach

Súkromná zdravotná poisťovňa Dôvera už spustila novú službu pre svojich poistencov. Pomocou aplikácie si môžu nájsť a rezervovať predpísané lieky vo viacerých lekárňach.

Cieľom služby je podľa Dôvery je uľahčiť prístup pacientov k liečbe a zefektívniť prácu personálu v lekárňach. V aplikácii je možné rezervovať lieky, ktoré sú na lekársky predpis a lekáreň ich má na sklade a lekár na ne vystavil elektronický recept. Daný liek zároveň musí byť registrovaný na Slovensku. Pacient má na vyzdvihnutie lieku 48 hodín. V súčasnosti si môžu poistenci Dôvery overiť dostupnosť liekov a rezervovať ich v lekárňach Dr. Max. “Už dnes rokujeme s ďalšími veľkými lekárenskými reťazcami, aby sme našu službu rozšírili a sprístupnili čo najväčšiemu počtu poistencov po celom Slovensku,” doplnil generálny riaditeľ zdravotnej poisťovne Martin Kultan.

Union ZP plánuje spustiť službu v spolupráci s Plus lekárňami v budúcom roku.  Dostupná by mala byť najneskôr v marci 2024. “Priamo v aplikácii si budú vedieť pozrieť, kde je ich liek dostupný a môžu si ho aj zarezervovať v konkrétnej lekárni,” vysvetlil riaditeľ zdravotnej poisťovne Jozef Koma.

Podobnú službu plánuje spustiť aj VšZP. “Viac detailov však nateraz nemôžeme poskytnúť,” dodala pre TASR hovorkyňa poisťovne Alena Krčová.

TASR/ Klaudia Jusková
Foto: http://freepik.com
Moderátor: Pavel Škrabák

Skip to content