Frankie Picron bol vymenovaný za riaditeľa EUD po 16 rokoch vedenia Markom Wheatleym

V nedávnom oznámení Sofie Isari, prezidentky Európskej únie nepočujúcich (EUD), bolo s nadšením oznámené vymenovanie Frankieho Picrona za nového výkonného riaditeľa organizácie s účinnosťou od 1. januára 2024.

Frankie Picron sa narodil a vyrastal v Boussu neďaleko Monsu. V roku 2014 po ukončení právnických štúdií sa presťahoval do Valónskeho Brabantska. Svoju cestu s EUD začal v januári 2016 a zastával rôzne funkcie vrátane projektového asistenta, asistenta pre politiku a projektového manažéra.

Ešte pozoruhodnejšia je, že bol zapojený do belgickej komunity nepočujúcich. Frankie bol členom predstavenstva a viceprezidentom FFSB a je spoluzakladateľom a generálnym tajomníkom športového klubu nepočujúcich Etoile Silencieuse Sportive de Mons. V roku 2023 sa stal členom poradnej komisie pre posunkový jazyk.

Vymenovanie Frankieho Picrona nasleduje po 16-ročnom pôsobení Marka Wheatleyho ako riaditeľa EUD. Mark Wheatley nedávno prijal novú výzvu vo Veľkej Británii, kde nastúpi 1. januára.

Táto zmena znamená pre EUD novú kapitolu, na čele ktorej stojí belgický líder, ktorý sľubuje, že bude pokračovať v poslaní presadzovať práva a inklúziu nepočujúcich osôb v celej Európe.

Zdroj:  Jaron Garitte
Foto: EUD, http://freepik.com
Editorka: Klaudia Jusková
Moderátorka: Erika Demčáková

Skip to content